Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tystnad kan säga mycket......


Det vackraste.....



Tystnad
ligger inte
för mig

så mycket som
nu min kära

just idag
när vi satt
på en bänk

vid springvattnet

kunde jag ana
att närheten

byggs upp
av tystnad

de ord som kommer
bryter av
som gräset i dammen

vi njuter av dansande
strålar som glittrar
i takt med solen

de som går förbi
säger inte
heller något...

det anas att
sommaren lägger
sina ord i mun

och vi delar
denna kraft

att hålla kvar
medan löften
om en annan
sommar

finns med
när vi åter

börjar prata
om livet som
är nu....




















Fri vers av Karin Rosberg
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-21 21:29



Bookmark and Share


  Glensan
Tystnad kan ibland vid rätt tillfälle
bli som en tavla, säga mer än tusen
ord. Blickar leenden och hur man
avläser varandra med kroppspråk

I texten kan man känna lukten av
vattnet från springbäcken,solstrålarna
som glittrar och mycket ömhet och känsla

Texten har nästan eget liv, bra uppbyggnad
språkmässigt och texten flyter fram jämt
och fint. Applåder från mej
2009-08-11

  Fredrik Stillesjö
Hej karen!

Ja, i tystnaden kan en närhet gro och öppna upp för intimitet. Kanske är detta det vackraste... Hälsar vännen Fredrik
2009-07-22

  Gunilla VIP
Märklig dikt det här.
Det verkar som om
orden i dikten
kommer dröjande
som om
de inte riktigt
vill bryta tystnaden.
Läckert!
2009-07-22

  Fredrik P. VIP
det ligger mycket
i detta - snyggt diktat!
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg