Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får man älska den man vill?



Skicka lappar?
Skriva under personligt?
Är det så vi får älska?
Är det så vi får leva tillsammans?
Är det så vi får vara?
Hemliga spioner? visa känslor?
Är det bara så vi kan få lov att älska varandra?
Dom "riktiga" människorna dömer och fördömer.
Talar om det omöjliga att två människor med en psykisk diagnos inte
kan leva med och älska varandra.
Dom där "riktiga" människorna talar om den omöjliga och förbjudna kärleken.
Kan kärlek någonsin vara omöjlig och förbjuden när dess känslor är lika starka som sjukdomens känslor?
Två människor som möts blint förälskade.
Ser på varandra som två individer med samma känslor, samma åtråhet som när ni "riktiga" människor också gör.
" Klokast är den som vet , vad han inte vet
Den rätta insikten kommer inifrån
Vet man det rätta , gör man det rätta"
Så sa Sokrates för över 2000 år sedan.
Han blev dömd till döden och drack ur giftbägaren hellre än att be om benådning och ändra sin uppfattning.
Äkta kärlek kommer inifrån, oavsett diagnos eller om man är en "riktig" människa.
Eller blir vi precis som Sokrates dömda till döden av er "riktiga" människor.
I så fall tömmer vi också vår giftbägare eftersom vi är lika övertygade som Sokrates var för över 2000 år sedan.
För alla vet vi att kärleken övervinner allt!




Övriga genrer av bipolär2
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-22 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bipolär2
bipolär2

Mina favoriter
När änglar dör