Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggorna

En dag med regn
En dag med många miljoner skuggor

Vi försöker skaka av denna tröttsamma musik
denna enformiga dans som irriterar blodet
Vi ser blött på varandra
vi betraktar utan intresse

Skuggorna är våra lik
de intill oförstående skeletten
skuggorna är våra marknadsplatser
våra gömställen
skuggorna är vi själva
när vi ser på varandra med denna förfärliga uttryckslöshet

En dag med regn
En dag med många skuggor och mycken overklighet

Vi går ut på gatorna för att glömma
eller för att minnas
Vi känner att hjärtat ännu slår
fastän tveksamt
Vi känner hur oron för oss dit bort där gatorna slutar

Tiden för oss tillbaka till huset i skuggan
till trädgården i regnet
Det går inte att komma förbi sin skugga
Det går inte att lämna sig själv och därmed befria sig
från sin skugga

Det är för denna förlorade dag vi stannar
förvirrade
det är denna oro som driver oss ut på gatorna
Det är därför vi inte förstår varandra
Det är därför vi släpar våra lik efter oss




Övriga genrer av bipolär2
Läst 461 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-02 04:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bipolär2
bipolär2

Mina favoriter
När änglar dör