Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill


jag vill leva
jag vill vara en poetisk, bohemisk, romantisk vagabond
jag vill resa ut i världen
uppmana människorna att riva barrikaderna
och äntra estraderna
jag vill se och uppleva platser som Buenos Aires, Dakar, Kuala Lumpur och små hålor i USA där folk bär hatt, tuggar tuggtobak och brottas med stolar
jag vill sitta vid ett bord på Placa Reial i Barcelona och slött dricka en dubbel espresso medan jag tittar på haschförsäljarna med sina blå dreadlocks

blå dreadlocks är inte snyggt

skulle jag tänka i mitt stilla sinne


jag vill finna kärleken
jag vill finna just hon som får mig att skratta
hon som förstärker världens färger
med sin blotta närvaro
vi skulle aldrig ens tänka tanken att lämna varandra
jag skulle gå genom eld för henne
hon genom vatten för mig
och skulle hon tveka för att vattnet gav henne kalla fötter

typiskt

skulle jag då tänka i mitt stilla sinne


jag vill att min mamma ska bli frisk någongång
jag vill att livet ska visa lite bättre attityd mot oss människor
vi har väl inte gjort det nåt
jag vill dricka en sista öl med min vän som gått över
till andra sidan
jag vill leva mitt liv i detta nu medan tid fortfarande finns

jag vill så mycket

jag vill skrika

CARPE DIEM FÖR HELVETE


sedan går jag till jobbet

varje gång jag gör det
dödar jag min själ en smula

för allmosor

tänker jag i mitt stilla sinne




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 1948 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2005-10-04 00:03



Bookmark and Share


  Fluksy
Väldigt bra skrivit! Dina ord är mina känslor!!!
2010-04-01

    ej medlem längre
Bra tankar, skrivna med melodi och innerlighet, att vilja leva som man vill, är en lycka få förunnad.
Mycket bra skrivet!
2008-09-26

  Della K
JA JA JA JA!
OOOOJA!!

Nu drar vi!
2008-07-16

  Chérie
du berör djupt. dina ord värker i mig, jag vill så mycket. jag vill så mycket, och jag njuter av dina ord.
2007-07-25

    Elsalill
shiit du har gjort det igen, fått mig att skriva ytterligare en kommentar.. oh ojojoj det är inte vanligt.. du har nåt visst i ditt skrivande... så tufft
2006-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho