Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrhändig menuett

Att återvända till en känsla
är inte lika lätt som du påstår
- Det är bara att ta samma ackord,
om och om igen

men jag har försökt och misslyckats

för
andra gången blir alltid mer
tom

på innehåll
på djup
på känsla

genom trivala frågor försöker jag fånga
den där tonen
som var vår signatur

varför hjälper du mig inte?

Varför sitter jag här ensam
när vi egentligen är två

vi är två som spelar på pianot

men nu känns stycket för svårt för mig




Fri vers av aPorcupine
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-26 14:33



Bookmark and Share


  Dan Isacsson
Det blir så mycket enklare när man har objekten från originalet kvar. Skön text, lagom indirekt så man slipper dunka huvudet i väggen för att förstå tanken bakom. Det enda jag fann som bröt illusionen måste jag konstigt nog säga var "kärlekens piano". Just att precisera känslan "kärlek" kan ha varit det som störde för mig, annars tror jag det var fläckfritt.
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine