Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland, när livet tar en oväntad vändning och inget längre blir som förr - hur känns det? Vad gör man?


Som att sväva i ett tomrum...




Som att falla utan skyddsnät
är vår väntan
Som att sväva i ett tomrum
utan mål
Som att stilla se hur tiden
sakta krymper, trots vår längtan
och att vänskapen, vår kärlek
detta tål


Som att flyga utan vingar
så bär hoppet
håller fast vid livets mening
genom allt
Så ska ovisshetens vindar
plötsligt mojna
lämna droppar kvar, med smak
av något salt


Som att segla över bråddjup
utan fruktan
känna vingar bära framåt
mot ett land
Djupt inunder, där kan vågor
bryta höga
men vid horisonten
skymtar svagt vår strand




Fri vers av Siggesdotter
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-31 22:30



Bookmark and Share


  aol
underbart vacker som att bryta okänd mark och känna tillit en tro på sej själv
2009-08-02

  walborg
Innerligt tack för en underbart vacker beskrivning av att befinna sig utanför all vand trygghet i livet - att bara våga känna efter just då och där - våga tilliten trots allt och så högt ovan jord börja skönja fast mark igen - ny fast mark med all den erfarenhet som resan givit och alla de nya krafter som sprungit fram inom en ... vittnar om en djup livskris som funnit en ny hamn. Jag blir så glad att läsa något så fint och så vackert, och beskrivet i sköna bilder.
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter