Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det kärlek?

Vad händer?
Vad är det som sker?
Ögonblick som glittrande värdesaker
gömda djupt där ingen ser.
Rastlös förtvivlan
då hjärtat ständigt söker fler.
Fyller min kista med kattguld,
det tröstar föga när natten tynger.
Ovisst tvivlande osäker
söker bekräftelse i mitt samlade skräp.
Mer levande än då.
Mer rastlös än någonsin.
Är det dags att stänga av?
Innan guldets glans försvunnit.
Eller skall jag putsa mina stenar
tills dess det skimmrande skalet skiner?




Fri vers av Karin Östberg
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-01 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Östberg
Karin Östberg