Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min gata är det mesta som vanligt

Ljummen augustikväll
Statsluft
Par hand i hand
Några killar spelar fotboll på en grusplan
Folk sitter på uteserveringarna och dricker söndagsöl.

Sneglar upp mot den balkongen
Men ikväll sitter han inte där
Han sitter inte där och dricker Riojavin eller kaffe
eller spelar skivor för högt
Och ikväll hänger ingen skjorta på en galge på den balkongen och fladdrar lite i vinden
Och ikväll är inte balkongdörren på vid gavel,
eller ens på glänt.

Jag tittar i de vanliga skyltfönstrena
känner de vanliga lukterna
och på min gata är kullerstenarna precis lika knögliga som vanligt
och portkoden är densamma som vanligt
och det öppna fönstret ut mot Riddarfjärden bjuder in samma friska luft som vanligt

Men jag spelar inte musik i stereon lika högt som vanligt,
för vi fick skäll i onsdags natt.
Stackars grannen som bott här sedan 77 kunde inte sova ens med öronproppar.

Men med lägre volym på stereon hörs också andra ljud-
stadens viskningar,
fjärdens brus
och de tända ljusens tysta sprak.

På min gata är det mesta som vanligt
Förutom att musiken inte dånar som den brukar
Och att det på den balkongen varken finns spår utav honom,
ett glas rött eller en fladdrande skjorta.




Fri vers av Annicka
Läst 479 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-02 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annicka
Annicka

Mina favoriter
Snabbtinat i mikron