Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Alexander fjäskade för Diogenes


Filosofen Diogenes brukade sitta ner och grunna
Över världens tillstånd och hur göra bot
Han var aningen trångbodd han bodde i en tunna
Inte sällan somnade hans vänstra fot

Men frös slapp han ty i Grekland härskar grönskan
Till de trakterna hittar inte vinterkungen Bore
Det gjorde däremot en man som ville uppfylla en önskan
Den mannen var ingen mindre än Alexander den Store

Diogenes jag ger dig vad du vill i vår värld du arme asket
Tack då vill jag att du flyttar dig ty du skymmer solen
Så sa Diogenes som i världsliga ting fullständigt sket
Alexander liksom jag tyckte Diogenes var en cool en




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 469 gånger
Publicerad 2005-10-05 05:49



Bookmark and Share


  Smultris
Du får mig att le.. och det är härligt så här tidigt på morgonen...

Kramis...
2005-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho