Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©


harpistens klagan

 

för att tyst hörs mest
och passadvinden 
oändligt nära

alla hjärtans dån

det rister och skakar 
slamrar i vindmöllans kvarn

innanmätets fjortonhundra gram
rymmer sitt birkenau
av sot i skymundan

syns världen syns vid en dålig samarbetspartner
beror det på att sista ljuset just brann ut
och det är tyst

för de älskar att klaga
med örat nära koppen 
och ljudligt sockerswoosh

innan mjölken rundar av

eller tvärtom
på andra sidan stängslet

mekanikens gyllene

vilken fritagning så
som salta stänk på din höft
och svetten i din panna är glädje

låter dig tala om ditt
du ler så lyckligt då
bara himlar och pågår
utan ände

så bättre borta än inget hemma
om femhundra mil för fem minuter
blir så tyst,
nära färglagt

bara tiljorna knakar
knäpper i sina fogar

goda börjans slut



Fri vers av aftermath
Läst 590 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-08-05 22:20



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Wow. Kandes for en gang skull som att jag 'forstod allt'. Skon kansla (hur illusorisk den an ma vara). Kanonbild av hjartat som ett Birkenau. Det ger mig massor av resonans med ditt liv. Och sa dina beskrivningar av relationen har nedan - starka, smartfyllda, angestfyllda, och ja aven ett stank av erotism, inbillar jag mig, i svetten pa pannan och saltet pa hoften.
2009-09-16

  Betlehemsstjärnan VIP
Läser om och om igen...förstår en intensitet i berättarviljan, samtidigt en dov nästan tyst ton...Förstår inte allt i sitt sammanhang, men fångar ändå hjärta och sinne till ro/B
2009-08-17

  Jean-Michel Orblin
väldigt abstrakt och metaforisk men fin och vacker
2009-08-07

  Jean-Michel Orblin
innanmätets fjortonhundra gram
lurigt undrar vad det har med harpisten att göra?
2009-08-06

  Laijza
Kärleksfull och öm. Fint.
2009-08-05

  Lena Renman
Tysdnad är en nåd att njuta och en bristvara i våra tider. En god lyssnar, vad bättre finns .-)
lena
2009-08-05

  Leia
Helt crazy!

På ett, underbart sätt,
skriven.

I like!
=)
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp