Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam krigare

Drar fram skuldrorna s
kyddar ansiktet och skyler mig för omvärlden
vill inte att ni ser
vill inte att ni hör mig när jag stänger min dörr
när jag ropar efter er
Jag vill inte att ni kommer efter.
Här i ensamheten finns bara jag och tankarna
i ett oändligt hav strömmar de mot mig
med en sådan kraft
att jag måste vara stark nog för att stå emot dem.
Jag hukar mig inför monstervågen
som hotar dränka mig
som hotar utplåna mitt jag.
Jag måste stå stark och undfly ett kaos
som kanske snart har segrat inombords
Jag vill inte att ni ser
vill inte att ni hör mig
Låt mig ta striden
annars har jag inte min värdighet kvar
när slaget är över
Låt mig vara min egen krigare

 

Jacqueline




Fri vers av jacqueline
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-16 07:40



Bookmark and Share


  etthjärtaäralltidrött
som en annan
krigare,
en ensam.

välformulerad ensamhet
2009-08-16

  Blodros
Värdigt innehåll...
2009-08-16

  peter markurth
ensamheten i en själ, beskriven i diktform, här framställs den som det enda altrnativet, viljan att ej gå under, rädslan,en svaghet i ett hjärta, finns en sensitivitet i denna, men mycket rädsla. gillar den
2009-08-16
  > Nästa text
< Föregående

jacqueline
jacqueline