Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde inte sova, behövde en godnattsaga..


Prinsessan i tornet

 

Rapunzel
tröttnade på att vänta
klippte sitt hår
spann garn av det
och virkade sig en repstege

- Rapunzel Rapunzel
släpp ner ditt långa hår
och klättra nedför muren
du får du får du får


sjöng fåglarna
medan hon klättrade

Rapunzel
lät stegen hänga kvar
åt hembygdsföreningen som minne
folk klättrar ofta upp
för utsikten från hennes cell

Rapunzel jobbar numera
på Korvbrödsbagaren
och packar bröd
bär hätta
på sitt långa hår (som vuxit ut)

och prinsen
levererar korvbröd till butikerna
i bagarens vita bil
Rapunzel och han är gifta
de drömmer om en bostadsrätt i Behrn Tower

sedan blir allt som det var förut
snipp snapp snut nu är sagan slut!




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-17 04:08



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Den går bra att läsa såhär mitt på ljusan dagen också...läser och ler:))
2009-08-17

    Tea Alex
Hihihi skojig läsning! :)
2009-08-17

  Gunnar Norrman
Vilken härlig mix av saga och verklighet. Det vilar lite Sonja Åkesson över dkten, tycker jag. Här kommer Storstadsmorgon av henne från 1977:

T-banetågen kommer ----går
fylliga damer sitter och står
triskna småungar klänger och snor
trumpna ungdomar hänger och glor
trälar till skitjobbet, hoppar av, springer
brådskan i knäveck och mage brinner
lädertår trampar i gummihälar
ett äkta par står och grälar
2009-08-17

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Bara att heta Rapunzel borde ju ha varit straff nog...D.S.
2009-08-17

  Larz Gustafsson VIP
Humoristisk nutidsvariant.
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger