Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden har ingen bank

 

tiden är som den är
vad den nu är
orubblig
det finns ingen tidbank
där man kan ansöka om kredit
men

faktiskt är det med tid som med pengar
inte de stora inkomsterna
men de små utgifterna
rätt placerade
förräntar sig på sikt

och på sikt framtonar också målet
- långsamhetens lov
och då menar jag verkligen

långsamhetens oändliga
sommarlov!









Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-18 14:03



Bookmark and Share


  walborg
Tycker så mycket om den här dikten, och särskilt de två sista raderna!!! Talar om en närvaro i tiden medan vi är i den.
2009-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Nej men...Har du blivit ett fall för Hasse Aaro och GW nu? Rånar-Måna?

"Så säger ni alla", som en viss figur i "Sjunde Inseglet" sade då von Südows rollgestalt bad om uppskov...
2009-08-18

  Sturesdotter
sanna sanna ord
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger