Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen \"(Socker)\", 1997, dikt 11


I dina ögon en portal (11) - (Socker)

I dina ögon fanns en portal
ett nålsöga
att värna
ett tilltal
dolt

en skapelse
med vinden
under lätta vingar

alla stunder nära till
vid andras knän
ingenting visade mig
dag var ny
varje doft
en känsla
av svartsjuka

varje blick
varje kväll som dagen innan
inga vingar ville rädda
bara visa upp sin stolta skepnad

inget fyllde sömn
alla nätter
så vaken

i solens strålar
tecken
från en ny dag

i dina ögon en portal




Fri vers av Magnus Mojo Olsson
Läst 525 gånger
Publicerad 2005-10-07 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magnus Mojo Olsson
Magnus Mojo Olsson

Mina favoriter
Ner till sjön