Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av livet

Det finns en början
där allt tar vid
en tid som känns evig
Där ett litet liv tar fart
börjar oformad men inte
oformbar

Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
Som växte upp

Ville mycket
envis som jag var
Gjorde det jag trodde var bäst
Letade efter halmstrån
och efter lyckan

Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
Som blev större

Väntade och trånade
efter kärleken den
röda och stora
kanske
blev jag något förlorad
I din famn en dag
Du sa ju att det bara var jag

Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
Där du var med

Tiden gick vårt hem blev
större och jag var glad
Vårt hem var så väl anordnat
Blommor i trädgården
och en koltrast som utanför
vårt fönster sjung

Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
och vi två blev tre

Barnet gav oss värme
luktade så gott ren som
ulligulliblomma
Vi ville mycket
men hann inte med.
Drömmarna blev skilda
du hade ditt och jag hade mitt
vi försökte träffas där i mellan
men allt vi gjorde tycktes bara bli fel.

Så blev vi en del av tiden
en del av livet
en del av vårt liv

Vi gjorde mycket
Du ditt och jag mitt
Tillslut var hela tillvaron så fel
Jag putsade och feja
ville bara rena allt som var så fel
och du något annat greja
Sa adjö sen var du bara borta
nedslukad i en akter
För vind i segel blev din etta
och jag något av en föredetta

Satt där något ensam
i vårt stora och fina hus
Letade efter kärleken
fast kände mig mest trött och ledsen
Du sa godnatt
satte dig framför datorn
och den fyllde med
allsköns slaskiga grejer.
Vårt liv var inte längre vårt vi gjorde
bara något för att man måste
och i ett tappert försök att hålla ihop.

Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
Där du var med

Jag såg stint på vår dotter en dag
insåg att snart måste jag ta fart
Ville henne inte såra men jag
orkade bara inte mera.
En söndag var orden sagda
och en mäklare stod
på Onsdagen efter i vårt hus
Just där vändes allt upp och ned.

Tiden gick vi som en gång
varit två som blev tre
Fanns inte mer
Ursinniga fraser bråk
och maktlöshet
Ett fruktansvärt rävspel
där jag inte ville vara med.

Letade efter kraften
efter luften och friheten
Så blev jag en del i livet
en del av tiden
En del av mitt liv
Försökte hitta tillbaka
till hon kvinnan
som bara var jag
och jag lovar att det skall
jag göra en dag




Fri vers av Andrum
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-27 19:37



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra skrivet...
2009-09-20

  Trädflickan
Vacker text om något så sorgligt. Som är en del av livet. Alltför vanligt.
2009-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Andrum
Andrum