Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyllde huvud

när jag fyller tjugofyra blir jag gravid med ett emobarn. han föds i oktober och dör i mars. han har tillräckligt med hår för att det ska formas i en snedlugg och jag tar honom till Kliniken för att tatuera in kajal. när han ligger på båren efteråt med såriga ögonlock blir jag stolt över att han inte skrek ens när nålen svängde fel och tog hornhinnan.

av sin storasyster får emobarnet en barbiedocka som han syr emokläder till. när jag får syn på den river jag sönder allt och sliter bort alla små plastpiercings han format av knappnålar, golvet ser makabert ut, som scenen i askungen när de avundsjuka styvsystrarna tar tillbaka sina kläder. då tar emobarnet en knappnål och sätter den i underarmen. armen är så tunn att nålen nästan sticker ut på andra sidan, man kan skymta den lilla udden under hans transparenta hud.

när november kommer är hans arm en regnbåge av knappnålstoppar i kategoriserade färger och alla har en historia: den lila i andra raden är från storasysters födelsedag när han inte fick blåsa ut ljusen. den gröna är från halloween






emobarnet börjar se annorlunda ut.




i december går jag med emobarnet till Kliniken och säger vad är det för fel på det? Kliniken säger att allt är fel och ordinerar mindre solljus så vi flyttar till svalbard.

det är januari. dagen efter nyår börjar emobarnet plocka ut alla nålarna ur sin arm. varje knappnål han vrider ut och förbi hinnan av koagulerat blod lägger han bort.
emobarnet har fått färg trots solskyddsfaktorn och parasollet.
i februari har han röda äppelkinder och är grön av avund. vi tappar honom på blod men inget hjälper, kroppen ser ut som ett paket skittles.

i kistan har någon vridit upp kontrast och mättnad på emobarnet. jag vågar inte ta på honom. när jag kommer hem hittar storasyster alla knappnålar bakom hans säng. när hon håller upp dem ser jag att alla knoppar är grå. tömda.




Fri vers av guld
Läst 427 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-11 17:13



Bookmark and Share


    smuts
usch jag mår dåligt när jag läser det här. ruskigt bra. du har något eget, jag fattar inte vad du får det ifrån. men ta vara på det.
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

guld
guld