Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kolsvart



Trotsigt stirrande –

ändå 
fegt undvikande.

Varmt pulserande -

ändå 
iskallt beräknande.


Himlavalvet vidöppet
–
ändå 
känns det

trångt som en tunnel.





Fri vers av Sylt
Läst 365 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-04 18:01



Bookmark and Share


  Popcorntankar
Den mullrar, kanon.
2009-11-02

    ej medlem längre
En kort och fokuserad text som ger mig en känsla av instängdhet. Precis som någon som inte kan släppa greppet om det rationella och bara ge sig hän åt Känslan. På något sätt känns det som om det finns en klaustrofobi här. Himlavalvet är vidöppet, men likväl är man fortfarande Fångad, som i en bur som finns såväl i det yttre som i det inre. Någonstans så känns det som om att allt måste vara kalkylerat. Som om allt som finns är en trång tunnel som man likväl aldrig kommer ur. Och kanske är det också så. Kanske är ibland världen precis så trång som den beskrivs och kanske omger vi oss också med alla dessa väggar av glas som vi stundtals har så svårt att bryta. Hur som helst en bra text som applåderas!
2009-09-12

  exhausted and naked
jävligt bra!
2009-09-05

  noname_realmind
Märklig dikt... läser flera gånger, får inte till vad den handlar om... ändå fascinerar den... Bra!
2009-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Sylt
Sylt