Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs och begrunda våra sportjournalisters oerhört Tveksamma "Tolkningsföreträden"....., plus snabbreferat av matcherna ...


Fotboll : Schizofren Landskampshelg !

Både Sveriges Damer (Kvartsfinal EM) och Sveriges Herrar (VM-Kval) ,var i elden denna helg . En del av dessa Förnumstiga , Kaxiga och Självgoda Sportjournalister (syftar främst på ett par av Folkets sportskrivare) DÖMDE, på förhand, UT delar av Herrarnas Elva och yrkade (nästan) på Lagerbäcks avgång ! INNAN matchen !
Samma "proffstyckare" var HELT ÖVERTYGADE om att Damerna skulle vinna mot Norge ! INNAN denna match också !
NU VET vi HUR det gick ! Snacka om USLA TIPPARE ! OM dessa sportskrivare ska kunna kalla sig sportjournalister värda namnet, i fortsättningen så vill jag råda dem att ligga lågt INNAN matcherna......
Till det VIKTIGA : SVERIGES HERRAR gjorde ingenting annat än en BRAGD i matchen mot Ungern igår kväll ! ALLA kämpade som djur mot snabba och tuffa ungrare, målvakten Isaksson gjorde det han skulle och turen var på vår sida !
En stilig nick av Mellberg (på en bra hörna) gav oss ledningen, en relativt riktigt dömd straff (Rasmus Elm tacklade grovt en ungrare innanför straffområdet när han hade bollen inom räckhåll) innebar kvittering . Men , när vi, nästan, GETT UPP alla segerplaner och räknat ut Sveriges Vikingar, DÅ inträffade MIRAKLET : Zlatan Ibrahimovitch, som , under större delen av matchen, mest strulat till det för sej, får lädret bara 30 meter från motståndarmålet ! Och TIDEN, ja, det ÄR slutsekunder ! "Ibra" forcerar, med bollen ,snabbt mot mål, målvakten rusar ut, Ibra skjuter, rakt på målvakten (!), nej (!), jo (!), för bolluschlingen STUDSAR mot Ibras MAGE och I MÅL !!!!!!!!
2-1 till Sverige , matchen SLUT ! Sverige har ,fortfarande, chansen att gå till VM !
Sveriges Damer då : BÄST att INTE säga så mycket, de verkade ha glömt fotbollsskorna hemma och något som helst konstruktivt spel fanns, egentligen, bara hos den tjej som ,tyvärr, lämnar landslaget nu, Victoria Sandell - Svensson ! Dessutom berodde den norska 3-1- segern mest på ett taffligt och klantigt försvarsspel med ett svenskt Självmål som "toppen på isberget" ! Det sämsta jag sett på länge inom svensk damfotboll !

--




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-06 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska