Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björn i september


Septemberdag på Björn
längst ut i havsbandet
I vattnet syns svan och i luften örn
här några sjömil från fastlandet

Fyren reser sig stolt mot skyn
För sjöfarande en välkänd syn
fast fyrvaktarstugan står öde och tom
och tillstängd med lås och bom

Luften så mild och sikten klar
vinden svag och sydlig
En vidunderlig utsikt man har
och horisonten syns klar och tydlig

Det känns som om stunden på ön blev så kort
alltför snart måste vi vända och fara bort




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-07 17:13



Bookmark and Share


    leelee
Beundrar rimmet. En skön stämning målas upp i mitt inre av dina ord.
2009-09-07

  Stéphane från Frankrike
Åhhh! Det är min dröm att få skriva dikter med rim på svenska... Men jag behöver lära mig tusentals andra ord innan jag kan göra det... och det hjälper med att läsa dina texter så att jag blir lite bättre och bättre. Tack!
2009-09-07

    ej medlem längre
Snyggt sammanställd dikt.. på lättsmält rim. Det är extra fascinerande att besöka dessa små "minivärldar" ute i havet
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP