Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En (onödig) thriller.....


Fotboll: VM-Kvalet - Sverige - Malta

Tyvärr måste jag, denna gång, ge Lagerbäcks belackare RÄTT ! Hans Envisa (och, igår, bevisade) och Felaktiga förtroende för två av spelarna, Mikael Nilsson och Elmander, höll på att orsaka en KATASTROF ! Med dessa två herrar, som "toppen på ett smältande isberg", UNDERPRESTERADE Sverige i större delen av matchen . Felpassningar, usla inlägg, bedrövliga skott, undermåligt tempo mm höll på att punktera hela matchen för Sveriges del . Elmander visade, återigen, att han är en Notorisk Målsumpare, han missade flera Öppna chanser, bl a lyckades han missa ett kalasläge, sköt utanför från fem meters avstånd från motståndarmålet ! Mikael Nilsson var ett "praktexempel" på osäkerhet, slog flera huvudlösa passningar, ett par rakt på foten på motståndarna och hans lagkamrater fick göra flera "Brandkårsutryckningar" . Nej, BYT UT dessa två FIASKON, de har gjort sitt för länge sedan, förstår inte Lars Lagerbäcks förtroende för dessa föredettingar !
Inte förrän den snabbe och finurlige Marcus Berg och friskusen Tobias Hysén kommit in, en bit in på andra halvlek, började det hända saker, Zlatan, som ,dessförinnan, INTE ALLS hade fungerat, började också lira bättre och, efter en stund, sköt Marcus ett fint inlägg mot motståndarnas mål, bollen träffade knät (!) på en Malta-back och drog rakt in i nätmaskorna ! Självmål och 1-0 till oss ! Och mer än så blev det inte . Men vi vann, trots en Medioker Insats, fjärran från den kämpamatch som vi, i förra veckan, gjorde mot Ungern.
OM vi ska den ringaste chans mot Danmark(Oktober), på deras hemmaplan, MÅSTE vi börja spela fotboll, inte den bleka "kopia" som vi såg igår ! Och UTAN de två herrar som jag skrivit om tidigare i denna skrift ! BÄTTRE spelare HAR vi, det såg vi på U21-kvalet (EM) igår där Sverige vann över Bulgarien med 2-1, ta in Martin Nilsson istället för namnen Mikael och låt Toivonen ta över Sumparen Elmanders plats !

--




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-10 09:13



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Du är en mästare på referat! Tack!
Tråkigt att vinna pga självmål, dock
2009-09-10

  blaite
Klockren text..
2009-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska