Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta begrepp tarvar en förklaring, det är ,nämligen, inte så enkelt som många kan tro.........


"De Borgerliga Krafterna !"

Sverige är, numera, TOTALT dominerat av borgerlig politik ! Inte "bara" den styrande Alliansjuntan utan ÄVEN det Socialdemokratiska Partiet, som , nuförtiden, bara är ett par "pinnhål" till vänster om Borgarpacket ! Och detta beror på det FATALA Misstaget att välja "Ideologianalfabeten" Mona Sahlin till partiledare och, DESSUTOM, BEHÅLLA Överlöperskan Wanja Lundby-Wedin som LO-Ordförande !
De Två alternativ som kan kallas "ickeborgerliga" har , "under galjen", lierat sej med SAP, då menar jag, förståss, Vänsterpartiet och Miljöpartiet .
NU undrar nog de läsare ,som tidigare följt mina idoga politiska bidrag här,VARFÖR jag då uppmanar Väljarna att rösta på de "Rödgröna" 2010 ?
SANNINGEN är den att ,trots allt, har Mona Sahlin, bland sina partikamrater, en ganska stor procent som ALDRIG skulle acceptera en Social Nedrustning , i stil med den, som Borgarpacket har inlett ! Och ÄVEN om Mona , på intet sätt, är främmande för att göra fler "revor" i vårt sargade sociala skyddsnät, så är den procenten tillräckligt stor för att förhindra detta . Mona blir, helt enkelt, TVUNGEN ,att visa lite "ljusröd" färg (istället för den "blekblå", som hon, egentligen, har) och återställa en del av det Borgardrägget har demolerat !
ANNARS riskerar hon att SAP splittras eller att hennes egen ställning som partiledare, blir hotad. Men vi ska INTE förvänta oss några mirakel, "Friskolesoppan", t ex, lär vi få leva vidare med, tyvärr !
Det blir väl en hyfsad höjning av Aktivitetsgarantin/A-Kassan och lite till.
Men privatiseringen lär hon , knappast, göra något åt........

----




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-12 19:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Hörde idag på nyheterna att Wanja ,ALDRIG, skulle acceptera ett
noll-avtal för LO-kollektivet ! BRA (men kan vi lita på det ?) och VAD vill Du göra för vi deltidsarbetande ska få det bättre, DET hör jag ,ALDRIG, något om ?!
2009-09-17

  aol
din insikt är så stor så sann mona så bedrövlig enhögermänniska
august palm skulle gråta blod om han levat,
men rösta måste vi
2009-09-12

  Cosmic Johanna
Vore bättre att skrota politiken helt och låta konstnärerna och poeterna få makten för folkets välbefinnadne,

mer konst på agendan och arbetsglädje!
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska