Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mammaoro


Vår vackra värld är den riktiga världen

Nej man ska inte slåss!
säger jag till min dotter en dag
(inom mig tänker jag)
slå här...slå hårt..slå först..
Älska din nästa så som dig själv
(hur många älskar sig själv idag)
ekar de i mitt huvud
Man ska lita på sina medmänniskor!
visst låter de fint
(men lita aldrig aldrig på någon)

Jag vill att ni växer er trygga
innan ni upptäcker den värld
så grym
fylld av hemskheter
och fruktansvärda avgrundshål
så stora
att mamma kryper ihop
ensam i ett hörn
och gråter

ingen får någonsin sota ner
din rena vackra själ
Vill inte se smärta
i dina oskuldsfulla blåa ögon

Och hur många gånger
har jag faktiskt inte svurit för mig själv
Hur fan kunde jag föda barn till denna värld!
men nu är nu
och vi är här!
Jag ska ALDRIG sluta kämpa
mina barn
jag ska ALDRIG säga
att de hänger på er
unga som tar vid
allt de vackra vill jag visa er
all trygghet vill jag skänka er
all godhet in i ert hjärta

för den grymma världen kommer ni en dag få se
då tar ni över av eget intiativ
och då vill jag att ni är goda och trygga
och vet att ni är värda det bästa
Vår vackra värld är den riktiga världen




Fri vers av Perina
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-14 08:49



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Bra skrivet om den paradox som livet ofta är och den oro man bär för sina barn.
2009-09-16

  Staffan Welroos VIP
snyggt! känner igen mig i oron och dilemmat över vad man egentligen vill säga och vad man bör säga som en ansvarsfull förälder... bra skrivet!
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Perina
Perina