Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen rättvisa


Det finns ingen rättvisa.
Det kan ingen någonsin påstå.
Vi föds och vi dör
men inget liv är det andra likt.
En del av oss föds smärtfritt,
andra föds sjuka.
En del får dö stilla i sömnen
andra långsamt, plågsamt.
Vissa får leva sitt liv
som fångar i sin egen kropp.
Vem ska jag ge skulden?
Vem har ansvaret för allt?
Det finns inga svar.
Det finns ingen rättvisa.




Övriga genrer av Anna H
Läst 402 gånger
Publicerad 2004-06-17 23:42



Bookmark and Share


    Mats Almqvist
Just detta med att det inte finns någon rättvisa och ingen som egentligen förklarar alla orättvisor. Dikten är rak och metaforfri, men läsvärd ändå genom att den är komprimerad och säger mycket.
2004-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H