Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mennen i mitt liv

 

vad är i förestående en dans av fringe som inte fanns

alls på nätterna där jag bodde, en sfär, ett landet bortom

lagom ett föredömligt guldrikt kungadöme med

vita hästar blott, vita de svarta hade gått bort

vikt hädan för hädelsen som var hedonism av värsta slag

ett krig av en kung markatta med svans och allt

en käp med guldvolanger och rött släp

tristat var katten jansson som jamade mjau, mjau

så fort forellen lämnat bortet där vi satt och åt

jag kan minnas tillbaka en dag när allt var som förr

hur solens strålar skjöt sig in över mitt glas

åh förkrossad en gång i danmark med henric den

vänlige kapten, som upprepade igen och igen

dé vá gottt lena. vá han ssööt? jamen dé vá gottt

ja det var förbannat gott den gången tyrannen,

ytterligare en dansk ett, danskt svin, skrek så ut

att alla hörde det och jag sjönk som en sten på min

springare, du ska bara hålla keft när jag talar,

inte sant

vägarna var många och långa 30, 40 , 50, 100 mil

mot en outforskad del av det landet som kördes

på tre cylindrar. det bakåtlutade, tumrullande

landet en bit i öst än väst, sverige

jag var hemma igen

herregud vá skönt....

 

 

 




Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-19 21:00



Bookmark and Share


  Drömkram
Lyriskt vackert, sköna ord och härlig rytm. Men oj, jag ser en dimmig och osäker resa bort från jobbigt förhållande som ändå landar väl. Kanske är jag på sidospår men jag är van vid att vara vilsen och gillar denna så! Kram
2009-09-19

  Christer Eriksson
sverige är ett nödvändigt ont, frisk luft får man ännu i kristiania, tills dess ligger danmark före. sedan kan man läsa in köttslig kärlek och då har jag ingen koll på fördelarna. men kött är kött och jag veggo. dikten är lite spännande minus de två sista raderna.
2009-09-19
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP