Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doushite? - En undran

Ondskan lever
den finns inom oss,
vi balanserar
vi normaliserar
vi fantiserar

då den träffar
skadar
lemlästar

Doushite?

ondskan är bara en ventil
den ska inte realiseras
den ska fantiseras
och balanseras

förspillda liv
i egoistiska ondskefulla tankar
prepareras
separeras

då den träffar
skadar
lemlästar

fyller den längre ingen funktion

Doushite?

Vi har missuppfattat ondskan fatalt
för ondskan är inte ond
så länge den stannar
den ska inte släppas lös

Lössläppt ondska
skapar bara förlorare
överallt

ondskan
får ej matas
skall ej lämna buren
ondskan är bara en ventil
den ska inte realiseras
den ska fantiseras
och balanseras

för ute på gatorna
fyller den brunnarna
med röd vätska.
och dina tankar med

Doushite?




Fri vers av Max Poisé
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-21 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé