Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaga...jaga livet...jaga prylar...

Jaga...jaga livet...jaga prylar...värmeslag...solsting...
Gnälla om orättvisor...Gnälla om att inte få någonting...
Andra utnyttjar...Andra nyttjar din godhet som person
Du roffar åt dig mer än din ranson...



Jaga...jaga livet...jaga prylar...regn..regn och grått
Att livet inte bara är solsken borde du ha förstått...
Du ser ned på de flesta och du tittar längtansfullt upp mot andra
Du ägnar tid åt att gnälla...skrika ut ditt missnöja och andra klandra...



Jaga...jaga livet...jaga prylar...arbeta...jobba...slita
Resten av livet är helt uppbyggd på svartmålad krita...
Längtan efter nya fyra veckor blir ditt patetiska hopp
I jakten på lyckan i livets rally lopp...



Jaga...jaga livet...jaga prylar...värmeslag...solsting...
Skiljsmässa...bråk..ilska och separering
Semestern blev inte efter din planering
Värmslag...bodelning och vårdnands strategier
Du kämpar mot din ångest och ensamhetsfobier...



Jaga...jaga livet...jaga prylar...regn...regn och grått
Du hittar en ny livskamrat du lovar lycka i vått å torrt...
De ser fram emot nya fyra veckor i din fantasi
Du känner dig lycklig...du känner dig fri...



Jaga...jaga livet...jaga prylar...värmeslag...solsting...
För när allting ändå kommer kring
Så förvann ditt liv in i obetänksamhetens brister...
Jaga....jaga livet...jaga prylar.....då du perspektivet helt mister..
Jaga....jaga livet...jaga prylar...det viktigaste i ditt liv
tänk inte för guds skull...för då kan du få perspektivitet med ditt nästa kliv...

Så fortsätt.......Jaga....jaga livet...jaga prylar




Fri vers av Max Poisé
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-22 10:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja vilken text! jag blev nästan stressad när jag läste, men det är ju så där det är för många människor, en jakt i livet bara.. tänk om alla kunde luta sig tillbaka bara och ta det lugnt.. och tänka det ordnar sig..

Kram!
2009-09-22

  aliCe*
Skrämmande sanning. Bra!
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé