Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
terapi



Och så var det det där med min pappa

 

Dessa samtal

sliter sönder mig

 

Och det tog 7 månader innan jag blev frisk

trots det vägrar jag sluta

Tabletterar med närhet istället för förnuft

 

Dessa samtal

dessa samtal

dessa samtal

och det tog ett halvår innan det gav resultat

 

Hon säger så kloka saker

ger en annan bild av mig

och medan jag sitter där och maler

stör jag mig på att böckerna i hyllan inte står i längdordning

eller i någon ordning alls

 

jag har en liten lista i mitt huvud

över olika förslag

 

Även det är något vi pratat om

fast jag vet inte riktigt vad det gav

 

Att han var lik min pappa

och att du får mig att välja andra spår

ifrån honom

 

(min pappa?)

 

Och jag lyckas alltid ge mig själv en känsla av panik

 

Skillnaden med att vara själv och ensam

tänk på den du

 

Och min barndom

min barndom, barndom

ja den ska vi inte ens gå in på

Det är det här med min pappa

hur jag lyckats förtränga

Och samvetet spelar mig ett spratt

 

Och det är det här med relationer

och att man väljer någon liknande den andre

eller var det tvärtom?

 




Fri vers av SofiaN
Läst 581 gånger
Publicerad 2005-10-12 18:09



Bookmark and Share


  lissa
Det var några år sen jag kommenterade här, men nu gör jag det igen och jag får fortfarande samma känsla. Så bra
2012-04-09

  lissa
jag har tappat andan
det gör ont att läsa sin egen sanning.

du är duktig
2005-10-24

  Propella
Jag har sagt det innan; du har en förmåga att sträcka ut och beröra som är få förunnade.
2005-10-14

  bq
Flödigt, lätt om något ogripbart ..roande! och insiktsfullt !!
2005-10-12
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN