Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är i fred med mig själv

 

jag är i fred med mig själv
gamla välkända kropp
snällt att du bär mig
så pass väl bibehållen
när jag ser mig omkring tänker jag:
it could be worse

tillfreds med min hjärna
den fungerar fortfarande någorlunda
när jag var ung
hade jag kapacitet och förutsättningar
nu har jag erfarenhet
om jag haft den erfarenheten då
hade jag vågat mer
men livet fördelar sina gåvor över tid
och så är det med det

tillfreds i stort sett
vill inte ut och göra erövringar
så obekvämt med nya sängar
fumlande med knappar och blixtlås
lögner och ursäkter
nästa gång går det bättre ska du se
och tänd inte lampan är du snäll..

tillfreds med en kopp te och en bok
i min egen säng
tankar om livet och evigheten
jag ser mig omkring
ser kärlek och värme och vänskap
ser oöverbryggliga klyftor
som inte nämns
- förutsättningen för vårt sociala kontrakt
är tystnaden mitt i larmet
och det lågmälda samtalet

jag är i fred med mig själv
helt odramatiskt
för jag har slagit mig sönder och samman
raserat och byggt upp
alltför många gånger för att tro
på nödvändigheten av krig
jag har sett vardagens långa möda
och vikten av dagligt bröd
kärlekens handlingar

jag har slutit fred
för jag har sett ändligheten
och dyrbara ögonblick
som slocknat på fåfängans marknad 
ångesten belyst av tända luntor
uppflammande begär
och mörker

jag är en röst
som
på goda grunder
misstror ord




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 515 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-26 01:31



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
P O E S I :) det är så det känns:) en fin dikt som väcker tankar om framtiden eller nutiden eller dåtiden det beror på och vad man kan göra eller varför man håller med, om man så gör! Underbart skrivet*applåder*Tack för att jag fick läsa, tack för att du delar med dig:)
2009-09-26

  Carola Zettergren
SUVERÄNT!
2009-09-26

  Johan Bergstjärna VIP
Gott talat Måna!
2009-09-26

    Tea Alex
Ja den här texten beundrar jag. Bra!
2009-09-26

  Syrsan
Så mycket att fundera över och ta till sig! Fin och tänkvärd text!
2009-09-26

  Isak VIP
Helt underbart! Bokmärkt och beundrad!
2009-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger