Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite funderingar


Tvetydiga ordspråk

“Som man bäddar får man ligga”
och “Som man sår får man skörda”.
En spikmatta gör sinnena pigga
prinsessan såg ärt som sitt livs börda.

Ordspråken gamla. Vem sa de högt först?
Har de samma betydelse för oss?
Sår eller sårar? Frejs tårar ger tröst
“Förgätmigej” där då spira, förstås.

“Öga för öga” när du sårad blir?
Frö som känt ondska i hjärtat blitt sått.
Bäddat med kärlek föds en blomma skir
Uppfödd på hat du en brännässla fått.

I ordspråk religioner förenas
betyder inte att vi helt, alls enas.
Vad kan med ordspråken menas?




Fri vers av Taggsvamp
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-29 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taggsvamp
Taggsvamp