Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 juli 2009, efter en dag med sol och bad, skrev jag denna dikt till min fru- mot bakgrund av att hon var så svårfångad för hela 19 år sedan:)


SOLSTRÅLEN ÄR SOM KÄRLEKEN

En solstråle glimrar
Jag vänder mig om
Försöker den fånga
Men hör bara sång

Jag blundar och lyssnar
Men hör ingenting
När ögat jag öppnar
Så glimtar det till

Jag slutar att lyssna
Och blundar rätt hårt
En smekning på kinden
Som känns som ny gråt

Så hör jag en viskning
Som säger till mig
"Du kan mig ej fånga"
"Jag kommer till dig"

Så kände jag värmen
Som fyllde min hand
En stråle från solen
Som kommer ibland

Försök den ej fånga
Den kommer nå´n gång
Och alla som lyssnar
Får känna en sång




Fri vers av Tony Wallgren
Läst 379 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-29 21:33



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Ps. Läs min dikt "ditt ljus". Den är till dig...
2009-10-07

    Birgitta Wallgren
Tack älskling...Fast visst skrev du den 2009??! Annars tror jag du verkligen är före din tid :)
2009-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Tony Wallgren
Tony Wallgren