Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR VID GRANINGESJÖN



Jag låter mitt öga få vila en stund
Över vattnet som vaggar himlen
Skratten rullar fram såväl vid djup som grund
Långt fram till den senaste timmen

Vågorna ömt kramar om barnens skratt
Som de lånat och älskar att smaka
Så härligt och skönt låt det aldrig bli natt
Låt mig njuta och skratta tillbaka

Kvällsdimman viskar naturens sång
Utan motkrav- ber mig inte spela nån roll
Den sången kan aldrig bli alltför lång
Ger mig näring när livet känns moll

Låt mig vakna till vågornas eko av skratt
Spela schack med mina barn där ingen blir matt
Leta mask utan mygg och fiska till natt
Dricka nektar och skåla för barndomens skatt




Fri vers av Tony Wallgren
Läst 604 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2009-09-29 21:34



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
tycker om det här, finstämt och rofyllt. ibland hakar jag upp mig vid läsning, kanske slipa lite på formen och rytmen. sista versen sitter fint och jag tycker den är helt underbar
2010-08-06

  Anders Nordlander VIP
"spela schack där ingen blir matt" Underbart uttryckt min käre svåger!
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Tony Wallgren
Tony Wallgren