Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång

Det var en gång,
så börjar alla sagor
Slutar alla sagor lyckligt
Under stjärnornas glans kan
även det ofattbara ske

En ond skepnad griper
med sina vassa klor
efter människornas själar
under stjärnornas glans
Och vi tänker ”det var en gång”

Fladdermusens vingar liksom
fjärilens är till för att kunna flyga
mellan livets upplevelser
Dock den ene söker nektar
den andre blod

Vissa människor finner lyckans analogi
andra lider under stjärnornas glans
Åter andra förlorar sina själar
Som fladdrande vingslag kastas
de till marken för att förmultna

Kampen mellan det goda
och det onda pågår för evigt
i alla sagor – även de verkliga
Och aldrig ska någon av dem triumfera
Det var en gång…

Miragen2007




Fri vers av bo.rackson
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-29 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson