Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad gör jag med smärta?

Vad gör jag med smärta?
hur lider man på ett bra sätt?
hur hanterar jag mina tårar?
och känslan av kalla kårar

jag drunknar i mitt eget träsk
fylld av rädsla för smärta.
Jag springer tusentals mil
för att undvika ett brustet hjärta.

hur lyckas du stå raklång?
när din värld förfaller
hur överlever du gång på gång?
när smärtan överfaller

jag ser mig själv i fosterställning ligga
och hela min värld fylls av apati
martyren i mig börjar sakta trigga
ett liv i självömkans monotoni

hur vandrar du vidare mot nya mål?
när du drabbas av plötslig motgång
du jämnar snyggt till dina hål
lämnar snabbt sorgens salong

jag lider alla helvetes kval
när sorgen möter min själ
min själ är som en mutskandal
och kroppen skriker sitt farväl

jag för mig till mörkrets platå
där jag tillsammans med mitt hjärta
ska självförnedringen utstå
hur klarar du att utstå din smärta?




Fri vers av Max Poisé
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-30 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé