Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyck om mig Kommentera, snälla..!






Svart fjäll

varm
taktmässigt upp o ned

upp
o
ned

Glimmande djupt under fjällen

Varmt och bultande


"龍!"

ropade mannen i sin långa blåa kappa

Jag tyckte mig se mönstret på kappan
bölja
röra
sig

Kanske det var bara rökelsen
eller smärtan

"龍!"

Stora
vingar
med öm membra

Dubbelt så stora

Flytande,
brottandes
med

vinden


"龍!"

ropade mannen med sitt svarta hår i en hårpiska

Varför

Varför fortsatte han ropa sitt underliga
okända
ord

som bringade mig en sådan smärta

Kunde han inte sluta


Jag började skrika


vråla


"龍!!"


Åh

Många, vackra fjäll
lager på lager


Åh...

Lång, lång kropp
en enda svans från huvud till tipp


Åh..!

Mörka taggar längs hela ryggen
från hjässan till taggarna på svanstippen


Åh!!

Långa vassa pärlvita klor
blodiga långa vassa tänder



"龍!"

ropade mannen med segervisshet i sin trötta röst


Jag sträckte på mig

bredde ut mina dubbelt så långa vingar

Såg upp mot himlen

och gav mig av



för att aldrig återvända







Fri vers av Askos Penna
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-03 00:26



Bookmark and Share


  Askos Penna
Ska nog säga att ordet "龍" betyder ungefär Drake.
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Askos Penna
Askos Penna