Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av Västernärkes nationalhelger, marknaden i Sanna, första tisdagen i oktober.


Sannamarken

 

det här är höstens glittrande final
när träden brinner
lampor blinkar ifrån tivolit
och dofterna av kålsoppa och popkorn
svävar över marknadsplatsen

förr i världen gick en bonde och hans fru
miltals innan solen ännu stigit upp
med en ko en gris och några hönor
till kreatursmarknaden
på samma slitna backar

det var väl tingeltangel då som nu
och fickpluntor i buskarna
drängslagsmål och kärleksprassel
bondfångeri krimskrams
och dumma köp att ångra efteråt

men det är höstens glittrande final
och länge än sen mörkret fallit
blinkar lamporna
och skramlar tivolimusiken
grällt över Sannas marknadsbackar









Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-04 21:43



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
För och nu och så lite tingeltangel, i en ny höstens tid. Jag gillade att läsa det här.
2009-10-06

  Carola Zettergren
mm... kålsoppa och krimskrams, vi träffas kanske där!:)
2009-10-05

  Ingela Svenson VIP
Det känna som om man är med dig där, alla bonnatrakter har sina marknader som helgdagar, och som ALLA måste åka till
2009-10-04

  Myself
låter mysigt,väl beskrivet.
2009-10-04

  Larz Gustafsson VIP
"Vanvittsaffärder", som Emils pappa sade.

I Nora var det ju också marknad, men det ligger kanske inte i Närke...?


"Höstens glittrande final". En rad som fastnar speciellt.
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger