Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
Åsa Freij-Söderberg


Female icon från Stockholm
Författarsida

   


LÄS GÄRNA

ÅRSSKIFTES-DIKTER - 2013-01-03
ÅRS-SKIFTES-DIKTER - 2013-01-03
tillägg till ursäkt för fel - 2012-12-29
rättelser av stavfel - 2012-12-29
Livet - En typisk Åsa-dikt - 2012-12-29
HJÄLP - 2012-12-17
poet journalist ridlärare konstnär rätts-aktivist och rätts-haverist - 2012-02-01MINA TEXTER, Arkiv 8 Texter

ÅRSSKIFTES-DIKTER - 2013-01-03
ÅRS-SKIFTES-DIKTER - 2013-01-03
fråga till red eller ngn annan kunnig person - 2013-01-03
tillägg till ursäkt för fel - 2012-12-29
rättelser av stavfel - 2012-12-29
Livet - En typisk Åsa-dikt - 2012-12-29
HJÄLP - 2012-12-17
poet journalist ridlärare konstnär rätts-aktivist och rätts-haverist - 2012-02-01

« Första 1 Sista »

Det finns 1 sidor, du står på sidan 1
  OM MIG

Jag har utbildning som journalist och även som ridlärare. Utan så mycken formell utbildning vågar jag dock kalla mig konstnär också och poet.
som journalist har jag efter journallistinstitutet i Stockholm jobbat på Katrineholms-kuriren och varit frilansskribent på fast basis i 31 år i livsåskådningstidskriften Sökaren, till dess denna gick i graven med sin grundare och redaktör för ett fåtal år sedan.
Jag var med i den redaktionsgrupp som drog i gång tidningen ALTERNATIVET i svensk politik, tidning för Miljöpartiet då detta startade. Hade där bl a en egen livsåskådningsspalt, "människa i utveckling.
Under alla år - även parallellt med anställning har jag frilansat, alltmer under senare år. Och bland reportagen kan nämnas ett från möte "exklusiv intervju" brukar det heta, med Dalai Lama i hans exilort i Indien och med Indiens dåvarande miljöminister, som jag också sen höll kontakt med, startade vänortsutbyte med och en sidoorganisation, till stiftelsen Alternativa Modell Samhällen (som jag grundade och till vilken jag donerade min gård med tidigare ridskola, nu ersatt av gård i Strängnäs till vilken jag söker medintressenter.
Som ridlärare och ryttare kan jag nämna just att jag hade egen ridskola i Katrineholm efter att ha gåptt utbildning på Strömsholm och innan dess själv varit elev på flera ridksolor och även arbetat på kapplöpningsbanor. Jag tävlade alla grenar och var som bäst tolva i landet i dressyr ett år, Som konstnär har jag varit med mykceet i Vedick Art och även genomgått dess lärarutbildning. Jag har deltagit i flera stora utställningar även utomlands. Som poet har jag tagit flera poetry slam-priser - som bäst tvåa i ett Slam-SM och deltagit i internaionella slam-tävlingar i USA och kom någonstans i mitten som bara en av fem utlänningar bland USAs bästa poeter. Jag har publicerat en del dikter och har översatt klassisk dikter från svår gammal engelska. Skriver även mina egna dikter ofta på både svenska och engelska. Är djupt och brett engagerad i allt vad som handlar om att förbättra världen och skriver numera mycket protest-dikt mot maktmissbruk och dumheter i inte minst vårt eget Sverige (sken-demokratin, tjänstemanna-väldet med de växande klassklyftorna och minskande ansvaret och medborgarinflytandet) Vill uppmuntra allt och all som gör något för världen som vi lånar av våra barn och har i 28 år skrivit om en av vår tids största föredömen, det s k alternativa nobelpriset (The Right Livelihodd Award), där de belönas (främst organisationer) som under året har gjort "mänskligheten den största nyttan" (som ine alltid är fallet med det s k riktiga nobelpriset.
Öppen för samarbete med allt och alla som vill engagera sig för det s k "alternativa" som det inte finns några alternativ till - om man menar med alternativa det som är bättre, alltså rättvisare, miljövänligare, fredlligare o s v
Och - som sagt - finns en gård till förfogande centralt nära Strängnäs för likasinnade att vara med och göra något av
Hör av er till freijsams@gmail.com

Blev medlem januari 2012

Har fått 14 applåder.