Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett exempel på hur man kan göra dikt - rim/rim/sång av allt


tillägg till ursäkt för fel

Ja, kanske kan jag göra dikt också utan det:
min ursäkt som jag gjorde nyss, ni vet:

En typisk vattuman / är jag minsann
Om man ska tro att någonting "i stjärnorna man fann
En vattuman den lär / vara just så här,
gör snabba kast / och även skrivande i hast
Men aldrig går det troll / i dennas själva innehåll
Men jag borde / inte skickat oläst som jag gjorde
utan läst och tänkt och rättat
i vad jag har berättat
Men nu har det hänt
och rättelse jag efter sänt
och kan nu eftertänksam vara
och undra vad man lär av sådant bara
för jag är egentligen i allt väsentligen
noggrannhetens talesman
och tål ej när en sanning fel försvann
Man måste vara noga med
vad ges i texter för besked
och kritiserar hårt
att myndighetr har så svårt
att vara noga, sanna
ofta har man hört mig rättsystemet
till exempel hårt förbanna
För domar yxas till
lite hur som helst som en rådman
eller hovrättsrådet orkar eller vill
och de läser inte ens som jag
sina texter efteråt
och aldrig visar man sig svag
och aldrig, aldrig ett förlåt
Och som jag sa - jag kommer åter
med dikter där jag maktnissbruk begråter

Ja det här det var ett snabbt exempel på
hur man kan dikta, rimma allt
som annars brukar stelt och kallt
på prosa bara stå
Är det någon mer som ser
att vi borde göra liksom en revy
(ja idén är inte ny)
där vi - massor av poeter -
deklamerar elakheter
där något är förtjänt av det
såsom mången myndighet
eller snarare förstås
enskild tjänsteman som spelar boss
Poeter, sångare kom upp på barrikader
sitt ej hemma och få spader
eller läs ej bara för varann
och applådera den som vann
Ropa vida ut per poesi
vad försämras snabbt i vår demokrati
Vilka skulle göra det om inte vi!

Som PS kan jag tipsa om en trevlig bok
som passar alla sinnen
där har jag´ som enda tok
diktat min artikel i denna "Murvel-minnen"
i den antologien finns
vad 46 av äldre journalister minns
Man kan köpa den på bästa vis
genom mig till billigt pris




Fri vers (Spoken word/Slam) av Åsa Freij-Söderberg
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-29 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Freij-Söderberg