Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har skrivit dikter sedan barnsben, som vuxen publicerat i tidskrifter. främst Sökaren, gjort egna häften, översatt engelska-svenska o vice versa, tävlat flertal år i poetry slam med viss framgång, även i USA. Skriver dikter på beställning. Har alltid en


poet journalist ridlärare konstnär rätts-aktivist och rätts-haverist

ANDE-MENING

Andemening
Oh så vackert ord! Ger hopp..
Lyft detta på Justitias bord
nu snarast opp
att överskugga, vinna över
paragrafer vi ej alls behöver
och stundom även sätter stopp
för rätt - på många sätt
och förlamar
med för snäva ramar
rättsgudinnans kropp
Ande-mening
Trots försening
må aldrig vi ge opp
att isberg under yta
kan komma upp och flyta
där nu vi blott kan ana det
därunder liten synlig topp
Med det jag vill symbolisera
hur alltid det finns mera
av sanningen att se
än vad dagens rättsamhälle har att ge
En nåd att stilla bedja om
är att andemening som
nu likt isberg döljs
ses som allra viktigast
och främst och alltid följs
Juridik en tradition
som har rot i religion
när som bäst och sann och rik
och kan kallas enkelt
och gemensamt – för, etik
Ande-mening
Bättre nu än aldrig trots försening
att vi börjar följa den
mer än blotta paragraferna
som gjordes sen
Låt själ - som vill oss väl -
och söker sanningen i alla lägen
vara vad som leder oss,
i juridiken inte minst förstås,
på den rätta vägen


----------------------------------




min bästa poesi
är den där minst
jag lagt mig i



-----------------------------------

Se i mina öppna händer
håller jag all rikedom
men den knutna näven
förblir för alltid tom


----------------------------------



Jag vandrade bland alla tavlor
i hans stora ateljé
jag såg och såg och undrade
och ville mera se
De föreställde alla livet
men ingen gav mig svar
jag såg och såg och undrade
var finns den rätta bilden
det måste finnas en
- men var
så fann jag konstnären till slut
och ropade
hur ser då själva livet ut
Han log och sa
att ingen tavla visar rätt
och gav mig vänligt i stället
sin palett
han gav mig färger, penslar
och en tom panå
och bad mig måla själv
så skulle jag förstå



(finns i engelsk och även tyskt
översättning av upphovsmakaren)

---------------------------------------


tack för värmen
ifrån handen
tack för vågorna
som ännu sköljer
över stranden



-------------------------------------------


the old poet does not want to
do these poems anymore
He´s now only waiting
for the bliss
to become himself
this poetry of his


----------------------------------------



Vem kan mäta värdet
av en dikt
kanske har den allt
för dig
av vikt


--------------------------------------------





Fri vers av Åsa Freij-Söderberg
Läst 596 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-01 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Freij-Söderberg