Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

U21 - kval till VM Sverige-Israel och A-lagskval till VM Sverige-Ungern .

Fotboll- Två landskamper ikväll !

U21-matchen pågår och Sverige imponerar INTE . Rasmus Elm, Ohlsson och grabbarna
har spelat slött, oinspirerat och slarvigt , följaktligen leder pigga Israel med 2-0 på Gamla Ullevi , välförtjänt . Gudskelov är matchen INTE avgörande för U-21-ornas vidare öden i kvalspelet men de MÅSTE minst ha oavgjort mot Bulgarien borta senare i höst för att säkra kvalplatsen till U21-VM. Synd för det hade räckt med oavgjort mot Israel för att det skulle vara klart.. Det blir nog INTE så ikväll.... Slarvigt ,ungdomar ! Jag kanske får fel , Mehmeti drog just in 1-2 ,reducering på en stenhård, superfin direktvolley ! Ca 10 minuter kvar...... Tyvärr gjorde den skotske domaren sig skyldig till en riktig domartavla, han missade en klar straff för Sverige när en israel tog bollen med handen i straffområdet ! 2-1 till Israel, trots en betydligt bättre andra halvlek från Sveriges grabbar, mycket piggare och säkrare ! Ni får fixa det mot Bulgarien istället , det gör ni !

HUVUDMATCHEN får man lov att kalla A-lagets match mot Ungern på Råsunda ikväll !
Nyblivne "Milaniten" Zlatan är med, Elmander också plus Källström m fl. Det har ju gått skapligt för landslaget nu på sensommaren (vinst mot Skottland med 3-0 i en träningsmatch, bl a) så jag tippar 3-2 mot tuffa ungrare !
Återkommer i halvtid och efter matchen....
Första halvlek är till ända, ganska jämnt med en liten svensk övervikt, skaplig nick av Elmander, efter bra pass av Zlatan ,men mitt på målvakten, Zlatan missade två hyfsade chanser, sköt utanför båda gångerna. Ungrarna hade några giftiga chanser men lyckades inte få in bollen. Yttern Safari ,något av ett osäkerhetsmoment, ett par livsfarliga bakåtpass, som gav ungrarna chansen att ta ledningen , men 0-0 med visst övertag för oss. Toivonen fick en riktig "macka" av Zlatan men sköt mitt på målvakten ! Källström in ,ersatte skadad Svensson . Vi får se...
PONTUS WERNBLOOM , jag säger bara det, denna ,rätt färske landslagslirare (endast 9 landskamper hittills) och som mest gjort sig lite "ökänd" som en svensk Gatuso (båda stentuffa i närkamperna) , visar målkänsla, DUBBELT UPP ! Pontus nickade, supersnyggt, in 1-0 efter ett suveränt inlägg av Sebastian Larsson och, några minuter senare, slog han in returen ( på sin egen nick i ribban) , efter en bra hörna av Källström , 2-0 !!!!!! Zlatan spelade hela matchen och spelade en viktig roll i laget , naturligtvis, bl a höll han (med sin stora tyngd) undan en ungersk försvarare vilket ledde till att Wernbloom ,ostörd, kunde slå in 2-0 ! Skador på Isaksson, Elmander och Svensson oroar litegrann, men de är ju inte oersättliga !