Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

Nu kommer 2011 års tredje (!) El Classico, 1-1 och 1-0 till Real Madrid är de tidigare noteringarna i år...

"El Classico - Igen !"

De två spanska superklubbarna möts i Champions League-semifinal ikväll ! Och jag tippar med hjärtat, som den Barcafan jag är ! 3-2 till Barca !
Återkommer i halvtid och efter matchen ! 0 - 0 i en hårdför och ful första halvlek med många varningar , Barca dominerade mot ett defensivt och uddlöst Real Madrid .
Andra halvlek, Pepe får rött ! (Rätt buse men tveksamt domslut, en Alves som bars ut på bår var i full fart på plan igen efter fem minuter !) . Fortsatt hårda tag, fortsatt Barcadominans som ,till slut, gav utdelning . Det enda bra i denna match var dessa mål ! Affelay, som just bytts in (ersatte Pedro) kommer snabbt på högerkanten, löper som en gasell , sneddar in mot Reals mål ganska långt ut på högersidan, ungefär tio meter från mål slår han på ett snabbt inlägg inåt mot mållinjen och vem kommer där, med benen som trumpinnar, jo, naturligtvis, Lionel Messi ! Han får en tå på på bollen ca 40 cm ovanför marken och styr in den i farten ! 1- 0 ! Bara några minuter senare , Messi får bollen ca 10 meter utanför Reals straffområde, springer blixtsnabbt med bollen förbi en, två, tre och fyra Real-spelare och ,ca tre meter från Cassillas högra stolpe, kastar han sig och får en bra träff med högerfoten, bollen letar sig in strax innanför Cassillas vänstra stolpe ! Världens snabbaste, minste man , längd 169 cm i strumplästen ,har slagit till igen ! 2- 0 ! Slutresultat !
Välförtjänt Barcaseger , Reals´Ronaldo, t ex , var riktigt kass i denna match , missade det mesta, bl a slog han ett par riktigt mediokra frisparkar, båda usla kopior av varandra ! Och när Barca säkrat med 2-0 kunde de briljera med sitt legendariska kortpassningsspel tiden ut !
Jag menar att det krävs ett MIRAKEL för att Real Madrid ska kunna göra något åt det här i returen på Camp Nous ! Barca bör vara klara för final mot Manchester U ! Och det kan bli en riktig thriller !
Har nog aldrig sett ett så USELT Real Madrid som ikväll ! Ett bottennapp för José Morinhos mannar !

VIVA Barca ! Håller givet på er i returen och sedan mot Manchester U !

Vi återkommer med ett referat av returen !

-----

Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-27 11:07

Bookmark and Share

ULJO
Tänk att så många mångmiljonärer klädda i vitt, kan uträtta så lite under 90 minuter, det är ju skandal.

Det blir en drömfinal på Wembley mellan Manchester och Barca.