Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

Det gick vägen mot Frankrike ....

DAMFOTBOLLSVM : Grattis till Sveriges fotbollstjejer - BRONS !

Hade tippat 3 - 2 till Sveriges damlandslag, men det var tufft ! Lotta Schelin inledde briljant och ,ganska kort in på matchen , kunde hon komma loss där framme och slå in 1 - 0 ! Lotta var nära flera gånger ,men fick inte till det mer än så .
I början av andra halvlek kom Fransyskornas speedkula Thomis loss och kunde ,skickligt, placera in 1-1 förbi en annars utmärkt Lindahl. Lindahl var betydligt bättre idag och gjorde inga tavlor alls .
Josefine Öquist , som jobbat på bra och haft många chanser, hamnade i en tuff situation med Bompasteur , båda föll, Bompasteur försökte med en eftersläng, en spark mot Öquist, missade, Öquist sparkade,tyvärr, tillbaka och träffade Bompasteurs lår, vilket domaren såg .Rött för Öquist och Svenskorna blev tio .
De stod emot bra ändå och ,tack vare att misslyckade Forsberg bytts ut mot Hammarström så hände följande : Det är en hörna för Sverige och bollen hamnar ,efter en del turer i franska straffområdet , hos Marie Hammarström ,alldeles vid straffområdet, hon dribblar vänster förbi två fransyskor, fintar lite till vänster och lägger på ett rykande ,ganska högt skott som bara flyger in i alldeles nedanför ribban och i nätmaskorna ! Ett kanonmål av Hammarström ! 2 - 1 ! Slutresultat !
Och trots att fransyskorna försökte stenhårt under de resterande 11 - 12 minuterna så gick det inte, svenskorna stod bra emot, Annica Svensson hade några usla passningar som kunde ställt till det, men hon revanscherade sig med ett par bra försvarinsatser på slutet . Thunebro var säkerheten själv därbak och räddade också mycket, liksom Rohlin . Fischer blev skadad på slutet men det gick vägen ändå . JÄTTEGRATTIS TILL BRONSET , SVERIGES TJEJER !