I Helsingfors ikväll utspelades ett riktigt fotbollsdrama...

EM-kval: Nervpirrande mot vilt kämpande finnar !

Finland - Sverige i EM-kval .

Och finnarna kämpade verkligen, trots att de inte hade något att slåss för !
Man kan, utan överdrift, säga att de dominerade matchen ! Trots det lyckades Sebastian Larsson komma loss nära mål i åttonde minuten, Kim Källström lade in ett perfekt inlägg som landade framför fötterna på Larsson som slog en studsande boll i mål ! 1-0 till oss ! Oförtjänt, nästan . Resten av halvleken var Finlands, vi stack upp ibland men 1-0 stod sig !

Inte mycket hade gått av andra förrän Zlatan fick bollen alldeles vid mål, slår den rakt på målvakten, den studsar ut och där kommer Martin Olsson som, stensäkert, slår in 2 - 0 ! Inte heller välförtjänt, Finland pressade på och Isaksson gjorde flera bra räddningar, liksom de svenska backarna,som slet bra, speciellt Lustig gjorde en stark försvarsinsats ! Till slut kunde dock Finland reducera efter en tilltrasslad situation vid en finsk hörna ! Ca 20 minuter återstod och nu var Sverige illa ute ! Zlatan var blek, Elmander slet hårt, Svensson blev ofta överspelad (han är väl slut nu ?) och det gick troll i det svenska passningsspelet , endast tack vare TUR , en säker Isaksson och ett vilt kämpande svenskt försvar så kunde vi härda ut och, faktiskt, VINNA med 2- 1 !
Optimisten undertecknad hade tippat 3-1 och 4-2, av det blev intet !
Om vi nu slår Holland (redan klara för EM) nästa vecka (hemmamatch) så är vi klara för EM ! Vi ska dock INTE räkna med att Schneider och co gör någon läggmatch, men vi har ju mer motivation än de har ......