Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Forskarteam på gång...

Hörde det på radion härom dagen:
De vill "odla" spindlar, kackelackor
gräshoppor och andra insekter för
att det kostar så lite att föda upp dem
och skulle ge oss så mycket god näring och
täcka vårt behov av mat för att överleva!

De har provätit kackelackor stekta i olja det var bara
att bita av bakkroppen på dem, som man gör när
man äter kokta kräftor. Men när det var gjort fick
man i munnen en kletig fuktig massa, smakade just
inget, men annorlunda ändå på något vis, rätten
borde kanske ha kryddats mer.

Gräshopporna kändes torra och knastriga.
Inte mycket mat i dem. Fast de är ju proteinrika!

Men alla som åt av det tyckte allt var magstarkt.
Tog emot, det blev att stanna tanken innan
"maten" gick att svälja...

Men nu funderas det på hur dessa skall tillredas så
att de blir lite mer lockande för det mänskliga
ögat, så ögat ser det som en god maträtt. Någon
i sällskapet föreslog då att de kunde malas ner
och bli till pulver som sen kunde strös
över andra rätter... Knastrigt gott!
Förslag har också kommit att ta ut proteinet
så folk slipper att se insekterna och göra det
till en massa, att fylla på i såser...

Men så sa någon att innan åt inte folk kräftor alls
det var väl ingen mat, men så blev det populärt i Frankrike,
att äta kräftor blev liksom inne, och sen tog vi över den seden...

Ja sa någon kackelackorna skulle kanske färgas röda...

Vad säger man... Allt låter så overkligt!

I Holland finns redan insekterna som matvaror i
butikerna det är bara att plocka till sig dem från hyllorna.

Jag går då ut och köper mig en bunt morötter!
Jag vet en butik där det finns så goda och söta!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-31 16:05



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
håller med föregående..jag håller mig till morötterna jag också...väl skaldat
2012-09-01

  ULJO
Jag håller mig nog också till morötterna
2012-09-01

  Tarantaran
Underbart!!

Får mig att tänka
på malda löss och
röd färg i godis och
korv, tex.;)
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt