Bild: ULJO
Naturens smörgåsbord
Nässlor som plockas
gröna och späda
fyllda med vitaminer
blir en nyttig soppa
Maskrosblad i salladen
örterna från landet
och några blad Pensé
till varje middagsrätt
Ramslök och Gräslök
på marken växer fritt
bara att förse sig
och ösa ner i pannan
Citronmeliss och Mynta
blir ett rogivande te
Skogsviolens blomma
på tårtan fin garnering
Kärleksörtens bladverk
blir stuvning till lunchen
plocka några granskott
till sirap eller medicin
Svinmållan den trista
ta fröna till ett brödbak
för proteintillskottet
några blommor av Klöver
Kirskål går att bruka
till sallad och i pajer
Harsyran den syrliga
godis för den som vill
till salladen Lindblad
så spröda och så goda
Löktrav finns i massor
blir bra till dipsåsen
(Copyright © ULJO)