Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som du bär stormen

Jordaxeln kan luta
vilsna skutor rista, gå omkull
under molnen rullar kuling

det skrämmer lite
att tiden som ett flaskskepp
med seglet virat tätt kring masten
att allt spolas i land, förliser

och det tröstar lite
att du vet hur vatten doftar
hur blinda tranor navigerar
hur moln kan rygga undan och försvinna

dra nätter tätare runt kroppen
låt dem vila mot din skuldra
låt stormen bära dig
som du bär stormen




Fri vers av Grävling
Läst 382 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-09 00:11



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Varför finns det ingen multipelapplådknapp??!!
Jag får lugna mig och bokmärka denna, skriva ut och spara på säkert ställe. Mycket, mycket bra!
2009-12-30

  stenhur VIP
skrämmer lite - tröstar lite - ger mig känslan av att det ändå finns ett förhållningssätt och en trygghet att sova på
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling