Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äsch, chilla!

"Heey, du!" Det hörs ett knackande ljud från mitt akvarium. Jag avbryter surt morgonsit-upsen och kastar med trötta ögon en blick mot mitt akvarium.
"Jaha?" Jag får syn på en utav mina fiskar i full färd med att banka frenetiskt på glaset. Hans glasögon hänger på sned och hans basker är trasig.
"Hallå här va! Du har glömt att sätta på den där syre-mackapären till akvariumet!"
"Oj förlåt! Det var verkligen inte meningen! Hur mår ni? Har någon dött?" Fisken kliar sig på ena tån.
"Näää. De e lungan... vi gnuggade oss mot varandra, så det gick bra."
Just i det ögonblicket inser jag att det ligger fem stycken döda neontetror och skvalpar vid ytan.
"Vad fan ljuger du för?" frågar jag argt. Fisken tar upp tre gruskorn och börjar nonchalant att jonglera.
"Äsch, chilla! Neonisarna räknas ju knappt som fiskar... tyckte aldrig något vidare om dem. Så jag lärde dem inte gnugg-knepet."




Övriga genrer av Philosophum
Läst 501 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-09 07:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philosophum
Philosophum