Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbförbud


Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb

För några år sedan så hände en olycka
Vägverket var dit och gjorde en ”undersökning”
Sa att de ”var inte vägens fel”
(ja vad skulle dom annars säga”
Så man sa att det var dåliga däcks fel

Så kom dubbdäckslagen ”omgående”
Eller om man är snäll, vinterdäcks lagen
Sen kom man på att det var dåligt med dubbdäck
För miljön
Så nu ska man tvinga folk att sluta med dubbdäck
Så nu kommer dubbdäcksförbudslagen

Men de som bor i skogslänen behöver dubbdäck
För annars blir vägarna som ”slipad is”
Om inga dubbdäck river upp
MEN de får inte åka in i Stockholm
Med sina dubbdäck, för det är förbjudet
Ooo vilket mörker
I alla lägen verkar det som

Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb
Dubb dubb dubb rubba dubb dubb dubb

(allt som inte är förbjudet är påbjudet
eller obligatoriskt om man så vill)
(I vårt genomlagsreglerade land)

Men visst blir det märkligt
Förbud för sommar däck
Förbud för dubbdäck
Samtidigt




Fri vers av LassO
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-14 18:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Man kan undra.......
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO