Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödsmarchen


Soldaterna rider
Apacherna går
Dödsmarschen

Långt innan hakkorsare
Och pilkorsare gjorde detsamma
Så sysslade USA
”frihetens land”
med denna avancerade form av mord

De kallades ”vildar”
De vita kallade sej själva
”Landets invånare”
Utan att förstå hur falskt det låter
Eller hur man kan se galghumorn
I sina egna ord

Man föser dom framför sej
Som kreatur
Som kossorna de driver över prärien
Så drivs apacherna från sina marker
Till bergen
Från bergen till reservat
Och de dör alltid en massa folk vid förlyttningar

Aldrig nånsin kommer man att erkänna
Det folkmord man begått
Aldrig nånsin ens efter sin död
Kommer mördarna att fördömas
För den som gav ordern kallades
”President”

Vald av de vita
”inkräktarna”
De som kom med hopp om frihet
Men den friheten byggde på andras död
Och fångenskap

Soldaterna rider
Apacherna går
Dödsmarschen

”Vi vann det är vad som räknas”
sa en av generalerna
”Segraren skriver (om) historien”
efter eget önskemål…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 177 gånger
Publicerad 2009-10-22 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO