Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segraren skriver historien


Aldrig
Har det varit tydligare
Att segraren skriver historien
Än efter 2:a världskriget

Med sina systematiska bombningar över
Tysklands civilbefolkning
Man mördade människor… tyskar
Från England och USAs sida

Och Sovjets mord på Tyskar
Och dess skändningar av civila
Massvåldtäkter på ”mädchens”
Ingen har nånsin fått stå till svars
För varken det ena eller det andra
Ingen…

Segraren skriver historien
Och den går in i våra skolböcker
Den går in i huvet på oss alla
Den sätter sej där som ett virus
Blomstrar upp eftersom de inte finns
Nån antibiotika mot sån avancerad
Propaganda….

Ingen är bara god
Ingen är bara ond
Men kanske är de allra ondaste ändå
De som skriver om historien för att den ska passa
I barns skolböcker i filmer och media

Har du själv nån gång funderat över vad
De ”allierade” vann, på att bomba civilbefolkningen
I såna massor, så länge och på detta sätt
I skolan fick vi aldrig läsa om de övergrepp
Som framförallt Sovjetiska armèn gjorde
På civila, på kvinnor, på barn
Våldtäkter på barn, på små flickor
Varför ”fick vi aldrig läsa det”

Kan det vara så att historien skrivs av segraren
Och ju mer som dokumenteras, destor viktigare
För segrarna att de inte kommer in information
Som är negativ
Därför blir propagandan värre och värre

Har ni nån gång funderat över mängden människor
Som dog i 911
Kontra de som dött i Irak
Talar vi inte idag endast om ett fåtal %
Eller promille
Mot de döda Irakierna…
Och de är i första hand civila offer
Men de omnämns aldrig nästan på nyheterna
Fast de för längesen är över miljonen
”Segraren skriver historien”





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 164 gånger
Publicerad 2009-10-21 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO