Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verktygen är skojeri på alla fronter


Han beklagade sej över att
De tjänade pengar bara 2-3 dar i månaden
Alltså mellan 10-15 % av omsättningen skulle vara vinst
Men vinsten är dock inte alls i proportion till
Insatt kapital, som är skyhögt över dessa
10-15 %
Det var liksom styrelseordförandes ord

Så ”vinsten måste upp” var deras paroll
Men inte nog med detta
Nästa timme talade man om att
Vinsten var tydligen tillräcklig för att
Kallas ”gasellföretag” d v s
”dubblering av omsättning på 3 år”
Med bibelhållen vinstmarginal

Och fast dom inte tjänade nästan nånting på
Oss säljare
Så ville man kräva att jag stannade en månad
Efter semestern, för att bolaget
”inte skulle förlora 200 000 kr”
OJ så mycket dom förlorade
Fast dom annars tjänade så lite… på var och en av oss

Så vinsten och förlusten verkar vara av helt olika valörer
Beroende på hur företaget räknar
RÄKNA med att de räknar
Som de har förstånd till
Och saltar, lägger till och drar av
Som de vill….

De där företagsledarna räknar
Ljuger och hittar på som de vill
Säljarna kan bara räkna % och lyssnar
Ser dumma ut och sväljer alla dumheter de serveras
När ”pravdaliknande information” böljar ut över
Säljträffarna i Rosersberg…
På ”rävarnas afton” där inget är sant
Utom att säljarna blir lurade….




Fri vers av LassO
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-10 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO